15.9K
عنبرآباد یکی از شهرهای استان کرمان است و مرکز شهرستان عنبرآباد است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۹۵ کشور حدود 90 هزار نفر است. ...
عنبرآباد یکی از شهرهای استان کرمان است و مرکز شهرستان عنبرآباد است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۹۵ کشور حدود 90 هزار نفر است.
عنبرآباد شهری است در ۲۵۷ کیلومتری جنوب استان کرمان که از شمال و غرب با شهرستان جیرفت، از جنوب با شهرستانهای کهنوج و رودبار جنوب و از شرق با شهرستانهای بم و ریگان هممرز میباشد. طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهرستان بیش از ۱۰۰ هزار نفر میباشد که شامل ۲ بخش مرکزی و جبالبارز جنوبی و ۳ شهر عنبرآباد، مردهک و دوساری میباشد. نکته جالب توجه در مورد این شهرستان این است که در طی سفرهای استانی دولتهای نهم و دهم به این شهرستان، رئیسجمهور وقت، محمود احمدینژاد، پس از قرار گرفتن در جایگاه سخنرانی خود و مشاهده انواع محصولات و میوهجات کشاورزی بر سر ذوق میآیند و میفرمایند: «نگین عنبرآباد بگین بهشت آباد». شهرستان عنبرآباد، شهرستانی که روزگاری به عنوان یکی از بخشهای جیرفت بهشمار میرفت، از جمله شهرستانهای جنوبی استان کرمان است که با ۶۰۱ متر ارتفاع از سطح دریا از شمال به شهرستانهای جیرفت و بم، از جنوب به کهنوج و رودبار جنوب، از خاور به بم و ریگان و از باختر به جیرفت منتهی میشود. شهرستان عنبرآباد با وسعت نزدیک به ۴۶۹۹ کیلومتر مربع برابر ۲/۶ درصد از پهنهٔ استان را به خود اختصاص دادهاست و در جنوب خاوری استان کرمان قرار گرفتهاست. عنبرآباد قلمرو عشایری چون جاویدان، رئیسی، هوشمند، منصوربهمنی، علیمرادی و … است. گفتنی است که در گذشته در این شهرستان، نوعی برج به نام «عنبر بو» کشت میشده که بوی طبخ آن در کوچه و محله میپیچیده و از کیفیت بالایی برخوردار بودهاست. آیا بین برنج عنبر بو و عنبرآباد رابطهای وجود دارد؟
این شهرستان دارای دو اقلیم گرم و نیمه مرطوب در نواحی باختری و گرم و خشک در نواحی خاوری است. آنگونه که گرمای آن در تابستان گاه به ۵۰ درجهٔ سانتی گراد میرسد، هرچند که در مناطق کوهستانی، هوایی سرد و معتدل دارد. بیشترین میزان بارندگی این شهرستان در زمستان و پاییز صورت میگیرد.
مهمترین جریان دائمی استان کرمان، یعنی هلیل رود، از باختر این شهرستان میگذرد و سد جیرفت، موقعیت مناسبی را برای کشاورزی این منطقه فراهم آوردهاست. رودخانههای عمدهٔ عنبرآباد عبارتند از: گمرکان، کغارکی و کویز. قریب به ۵۰۰ رشته قنات، ۱۶۳۷ دهنه چاه و بیش از ۱۰۰۰ چاه عمیق، تأمینکنندهٔ آب مصرفی این شهرستان است. معروفترین بلندیهای آن: کاویکان، قلعه سلیمان، سورو، آب سکون، حجت آباد، متاع، خضر، گوهر و انتارک است.
از جمله آثار باستانی و تاریخی این شهرستان میتوان به تپههای باستانی باقیمانده از تمدن ارت (قدیمیترین تمدن شهرنشینی شناخته شده در دنیا با قدمت پنج هزار سال) واقع در کنار صندل، مقبره سالار رضا در روستای گرم علیا، قلعه میرناصرخان در دوساری، قلعه ملکآباد در زاخت، قلعه سموران در رود فرق و … اشاره کرد. عنبرآباد ۱۰۰۰۰۰ هکتار عرصه جنکلی و ۶۰ هکتار فضای سبز دارد.
طبیعت زیبای با مناظر زیبای منطقه جگورک مرکز رفاهی تفریحی و سکس والیته خیامی با تمامی امکانات اسکانی و خدمات پس از فروش
وجود گونه با ارزش گیاهی جگ درخت بومی این منطقه واقع در اکثر مسیرهای دامنههای رشته کوه جبالبارز با توجه به منبع از درخت جگ در ساخت سقف تخت جمشید استفاده شدهاست. هماکنون این درختان در روستای گمرکان،|کوشکمور|دسک، تیغ سیاه و میجان یافت میشود.
روستای تفریحی - گردشگری امجز؛ با طبیعت بسیار بکر و زیبا که در آینده نه چندان دور دسترسیهای این روستا اصلاح و فراهم میشوند.